Roalt Breet

Professional drummer

 Big Band


De muzikale tak van Libertatis Primitiæ bestaat onder andere uit een Big Band & Percussie Band.

Als Big Band & Percussie Band verzorgt Libertatis optredens alleen of samen met haar twirlers, zoals buitenoptredens op het gebied van podiumoptreden, stilstaande optredens op festivals en evenementen in Brielle en daarbuiten.

De bezetting bestaat uit een grote Big Band bezetting met blaasbas i.p.v. contrabas, piano, trompet, saxofoon, trombone en zeer uitgebreid slagwerk bestaande uit drums, pauken, bekkens, bongo, conga, tymbales, trom enz.

Het repertoire omvat Big Band muziek in moderne arrangementen voor een Jazz Big Band bezetting met zeer uitgebreide slagwerkgroep. De gespeelde stijlen zijn divers: van Rock, Jazz t/m Latin. Dus een onuitputtelijke stroom muziek typerend voor de tweede helft van de vorige eeuw.

De Big Band & Percussie Band was de afgelopen jaren o.a. te zien en te horen op de Burchtfeesten in Oostvoorne; de St.Catharijne Kerk in Brielle voor het Synagoge concert; Tintefeest in Tinte; Sporthal Zuidland; Bravo, Dukdalf en Bibliotheek in Brielle; het Kerstbal van het Maerlant College in Brielle en de Stoep in Spijkenisse.


Roalt Breet professionele drummer